6/3/12

Ας βάλουν το Κ που ξέχασαν, στη λέξη ωλοτούμπα



Το ξεκαθαρίζω εξαρχής. Θα χαιρόμουν αυτήν την τεράστια από κάθε άποψη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ ακόμα περισσότερο, αν δεν έδινε χαρά στους ερυθρόλευκους που έριχναν τη λάσπη με τον ανεμιστήρα όλη την προηγούμενη βδομάδα.

 Θα ήθελα αυτή η νίκη να έδινε πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, να τον έβγαζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, να μπορούσε να την καρπωθεί εξολοκλήρου και για δικό του αποκλειστικά όφελος, αλλά τέλος πάντων. Θα έρθει και αυτή η στιγμή…

Ο ΠΑΟΚ έκανε στο ΟΑΚΑ αυτό ακριβώς που του έκανε ο Παναθηναϊκός πριν δυο χρόνια στο Χαριλάου. Του στέρησε το πρωτάθλημα. Μόνο που ο Δικέφαλος το έκανε καθαρά, αγωνιστικά, παλικαρίσια. Όλα είναι δανεικά σ’ αυτήν τη ζωή. ΟΛΑ. Ή αλλιώς, όλοι είμαστε ανέψια της… Θείας δίκης!

Αυτή η νίκη που γκρέμισε από την κορυφή τον επίδοξο πρωταθλητή, έχει πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά κυρίως οφείλουμε να σταθούμε σε έναν.

Ο λόγος για τον Κώστα Χαλκιά. Μόνος του, με τις μέτριες εμφανίσεις είχε χαμηλώσει τον πήχη και είχε προκαλέσει την δυσφορία της εξέδρας. Μόνος του και τώρα βγαίνοντας από την κατάψυξη, εισπράττει όλο το χειροκρότημα για την διεθνούς κλάσης απόδοσή του. Μέχρι σήμερα να έπαιζαν, ο Χαλκιάς έδινε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να δεχτεί γκολ. Το τραγελαφικό πέναλτι που πήρε ο χτυπημένος από τον άνεμο Χριστοδουλόπουλος, ήταν απλά για να βάλει με την απόκρουσή του ο Κώστας, το κερασάκι στην τούρτα.


Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι αυτήν ακριβώς. Δεν είναι υπάλληλος σε κάποιο γραφείο, να βάζει σφραγίδες σε κάποιο έγγραφο, που άμα κάνει κάτι λάθος θα το πάρει χαμπάρι μόνο ο προϊστάμενος του και αν. Είναι εκτεθειμένος σε εκατομμύρια μάτια, άρα και σε εκατομμύρια γνώμες και απόψεις. Έχει μάθει λοιπόν, να ζει με αυτό. Όπως νιώθει προνομιούχος όταν περιμένουν στην ουρά για ένα του αυτόγραφο ή μια δήλωση, έτσι θα πρέπει να ξέρει να χειριστεί και τη σκληρή κριτική.

Μακάρι ο Χακλιάς να συνεχίσει έτσι. Μακάρι να μας διαψεύσει όλους μας, με την διάρκεια στην απόδοσή του. Μακάρι να λειτούργησε για τον πορτιέρο της ομάδας, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ο θιγμένος του εγωισμός. Μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι ο καθένας που πονάει αυτήν την ομάδα βλέποντας έναν ανίκητο Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια.

Όσο για αυτούς που ξεχνούσαν το Κ όλη τη βδομάδα, ας το βάλουν στη λέξη ωλοτούμπα. Γιατί αυτό έκαναν από το βράδυ της Κυριακής…

Αθλητήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου