6/3/12

Ζήση και εσύ φταις!



Δεν ξέρουμε αν πλέον είναι σε εξέλιξη ένα κυνήγι μαγισσών στον ΠΑΟΚ με στόχο τον Θόδωρο Ζαγοράκη αλλά είναι η αλήθεια πώς εδώ και μερικά 24ωρα υπάρχει η απομυθοποίηση του ανθρώπου στον οποίο ο κόσμος εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας, τα χρήματά του και πληροφορήθηκε ότι το άνοιγμα επί θητείας του είναι στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ.


Στο blog μας φωνάζαμε πώς δεν είναι δυνατόν μια ΠΑΕ να διοικείται με το κριτήριο της…φιλίας του προέδρου και πώς θα έπρεπε να υπάρχει και οικονομικός διευθυντής με γνώσεις και πτυχίο.

Την Δευτέρα το βράδυ ο Ζήσης Βρύζας δέχθηκε αρκετές πιέσεις από τους μετόχους για να εξηγήσει το πώς έφτασε ο ΠΑΟΚ να έχει άνοιγμα 20 εκατομμυρίων ευρώ και κάποια στιγμή είπε:

«Όχι, δεν είναι σίγουρα δικαιολογημένο αυτό που έγινε. Αυτά που συναντώ σήμερα, ήταν μέσα στους όρους που έθεσα το καλοκαίρι για να επιστρέψω. Την προηγούμενη φορά που ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο, δεν μάθαινα τίποτα από αυτά που γινόντουσαν. Έγιναν πολλά λάθη στον τρόπο λειτουργίας. Πως είναι δυνατόν να διαχειρίζεσαι 26εκατ. ευρώ το χρόνο και να μην έχεις οικονομικό διευθυντή. Για αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε στις προκηρύξεις».

 Ο Ζήσης λοιπόν όσο ήταν στο ΔΣ, δεν μάθαινε για αυτά που γινόντουσαν. Φυσικά το «έσωσε» επειδή πράγματι δεν έβαζε καμιά υπογραφή σε ότι αποφασιζόταν αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να επισημάνουμε κάτι: ο Ζήσης ήξερε ότι τα χρήματα ήταν του κόσμου. Όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ προτίμησε να μην μιλήσει για να μην χαλάσει καρδιές. Λάθος του μεγάλο.

Έπρεπε και τότε να ζητήσει να μπει οικονομικός διευθυντής, η ΠΑΕ να σταματήσει να λειτουργεί ως μπακάλικο, να μην λέει τη γνώμη του μέσα σε ένα γραφείο και με κλειστές τις πόρτες. Γιατί αν έβγαινε και μιλούσε τότε, ίσως πολλά απ’ αυτά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν να τα είχε γλιτώσει ο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου