17/4/12

Όταν οι Παοκτσηδες έκαναν ΝΤΟΥ στη θυρα 3....



Η σημερινη μας ανάρτηση έχει ως στόχο να θυμίσει στους παλιούς και να γνωστοποιήσει στους νέους μια από τις μεγαλύτερες ξεφτίλες των σκουληκιών όταν ο τεράστιος λαός του Π.Α.Ο.Κ, τους έκανε ντου για πλάκα μέσα στο σπίτι τους στο Χαρίλαου καταλαμβάνοντας την ιστορική για αυτούς θύρα 3.
Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα στις 20.12.1981 στον αγώνα που έγινε μεταξύ της ομάδας μας και του αρη στο γήπεδο Χαρίλαου.

Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ από τότε ήταν ο μεγαλύτερος λαός της Ελλάδας και οι λέξη ''αδύνατο'' δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο του.Για την τρελά του, για τον ΠΑΟΚ μπορούσε να κάνει τα πάντα!

Επίσης είχε την τύχη ο λαός του Π.Α.Ο.Κ να εχει αναδείξει ένα τεράστιο ηγέτη το μεγαλύτερο στρατηλάτη οπαδό που πέρασε από το οπαδικά κίνημα,τον Μάκη τον Μανάβη!


Έναν αρχηγό που ήξερε να οδηγεί τους ΠΑΟΚτσηδες στις μάχες και να τους βγάζει πάντα νικητές! Είχε ηγηθεί ήδη σε ιστορικές εκδρομές του Π.Α.Ο.Κ ενώ οι ορδές των ΠΑΟΚτσηδων με τον ηγέτη τους μπροστάρη τολμούσαν να πάνε ασυνόδευτοι πάντα μέσα στον σκληρό πυρήνα των αντίπαλων οπαδών προκαλώντας τον τρόμο και το τρέξιμο.


Ετσι λοιπόν στις 20.12.1981 και ενόψει του αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας με τα σκουλήκια ο Μανάβης και αλλά ηγετικά στελέχη του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ, γνήσιοι Παοκτσηδες με τεραστία κάκαλα, αποφάσισαν να οργανώσουν την κατάληψη της κερκίδας που αποτελούσε τον πυρήνα των οπαδών του ρουλη από εκείνη ακόμη την εποχή αν και δεν είχε δημιουργηθεί ακόμη η πουστοσυναξη που λέγεται super3.






Ο Μανάβης ήξερε ότι από τα σκουλήκια δεν είχε τίποτα να φοβηθούν και ότι ο μεγάλος εχθρός στην εφαρμογή σχεδίου του θα ήταν μόνο η αστυνομία.Ετσι η όλη κίνηση σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να μην γίνει αντιληπτό το όλο εγχείρημα από τις αστυνομικές αρχές....

Μέσα από μια προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή, αποφεύγοντας την πορεία σε κεντρικούς δρόμος και προσπαθώντας να μην σχηματίζουν μεγάλα μπούγια για να μην προκαλέσουν υποψίες και υπάρξει αστυνομική επέμβαση, φτάνουν οι ορδές των Παοκτσηδων έξω από τη θύρα 3 του Χαρίλαου και με μια φωνή του αρχηγού του λαού του ΠΑΟΚ ανασυντάσσονται με στρατιωτική ακρίβεια.Κι όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπεύθυνων για τις συγκεκριμένες θύρες.Ο όποιος έλεγχος εισιτηρίων καταπνίγεται από το ασπρόμαυρο ποτάμι που με ορμή περνώντας στο διάβα του τους πορτιέρηδες καταλαμβάνει την σκουλικοφωλια...ώρες πριν την έναρξη του ματς.

Εν τω μεταξύ σκουλήκια που δεν έχουν μάθει τι εχει συμβεί αρχίζουν να καταφθάνουν στο Χαρίλαου και πολλοί από αυτούς αμέριμνοι εισέρχονται στην θύρα 3 χωρίς να ξέρουν τι εχει συμβεί. Οι ΠΑΟΚτσηδες τηρώντας στρατιωτική πειθαρχία διατηρούν την ψυχραιμία τους και δεν αρχίζουν τις μανούρες ύστερα από εντολή Μανάβη περιμένοντας να μαζευτούνε και αλλά ποντίκια μέσα στη φάκα, μη θέλοντας σε καμία περίπτωση να διαδοθεί το νέο κάτι που θα γλίτωνε πολλούς αρειανους


Οι οπαδοί του αρη που έμπαιναν μέσα τους έλουζε κρύος ιδρώτας και δεν έβγαζαν μιλιά ενώ τους έβλεπες χλωμούς να αγωνιούν για το αβέβαιο μέλλον τους. Λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας ο Μανάβης δίνει το σύνθημα της επίθεσης και ποιος είδε το θεό και δεν φοβήθηκε! ΠΑΟΚτσηδες ξεσαλωνουν πνίγοντας επιτόπου τους αρειανούς.Κλωτσιές μπουνιές και σουτιά και αρειανοί να τρέχουν να σωθούν πηδώντας τα κεγκλιδωματα για πάνε σε άλλες θύρες


Σκουλήκια έτρεχαν τρομοκρατημένα σκοντάφτοντας ο ένας πάνω στο άλλο και όλοι μαζί στις ανοικτές παλάμες των Παοκτσηδων που είχαν κοκκινίσει από το να ρίχνουν φάπες. Πολλοί από τους αρειανούς που κατάφερναν να γλιτώσουν πηδώντας σε άλλη θύρα μπορούσες να δεις τις δακτυλιές στα πρόσωπα τους από τις φάπες που είχαν φάει....να κοιτάνε αποσβολωμένοι την ασπρόμαυρη λαοθάλασσα που εχει καταλάβει την πιο ιστορική τους θύρα.



Πολλοί που σήμερα το παίζουν ηγέτες στον λαό του Άρη ήταν εκεί...Και συμμετείχαν στο όλο σκηνικό εισπράττοντας καρπαζιές που δεν εχει φάει ο Τσάκωνας σε όλες τις ταινίες του.


Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν εκεί και ο Ιωάννης Σαουρίδης τριάντα χρόνια νεότερος αλλά πάντα με την κοτσίδα που μετέπειτα ίδρυσε το σκουλικοσυνδεσμο3. Μάλιστα όσοι ήταν παρόντες εντυπωσιάστηκαν με την ταχύτητα που ο νεαρός μακρυμαλλης έτρεξε προς την άλλη θύρα για να διαφύγει ενώ στο σκαρφάλωμα δεν τον έπιανε ούτε ενήλικη μαϊμού της ζούγκλας.


Ακόμη μεγάλη εντπύπωση έκανε σε όλους τους Παοκτσηδες πως ενώ ο Γιάννης δέχτηκε καταιγισμό φαπών κράτησε την ισορροπία του ενώ κατάφερε να χρησιμοποιεί λένε μέρος της ωθήσεως των σφαλιάρων για να φτάσει πιο γρήγορα την σωτήρια του.

Το κάζο που έπαθαν οι σκωληκες ξεπερνούσε την ανθρώπινη φαντασία και δεν μπορούσαν να το χωνέψουν με τίποτα.Γι αυτό και λίγα χρόνια μετά μας παραχώρησαν την θυρα3 για άλλη μια εκδρομή μας, αφενός για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και αφετέρου επειδή φήμες ήθελαν εκείνη την χρόνια ο μεγάλος λαός του ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται για επανάληψη της κατάληψης που είχε γίνει το 1981. Ετσι φοβούμενοι να έρθουν αντιμέτωποι με τον ασυγκράτητο λαό του Π.Α.Ο.Κ και φοβούμενοι νέα ξεφτίλα παραχώρησαν από μόνοι τους την ιστορική τους κερκίδα....το 1984-1985

Και επειδή πάλι μπορεί να πουν οι φίλοι μας οι αρειανοί ότι άλλο αυτά είναι κατασκευασμένα και προϊόντα της φαντασίας μας παραθέτω το παρακάτω βίντεο στο οποίο βλέπουμε ότι ο ρούλης σκοράρει και η θυρα3 παγώνει....



Ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ αυτής της κατάληψης και που εδώ και 29 χρόνια βράζουν στο Ζουμί τους, ας πρόσεχαν. Μπορεί λοιπόν η ελληνική αστυνομία από το 1981 να έχει κάνει άλματα προόδου. Μπορεί στη ζεστή της αγκαλιά αυτά τα κίτρινα κοτόπουλα να αισθάνονται ασφάλεια όταν και όποτε αποφασίζουν να πάνε στο γήπεδο. Μπορεί τα χρόνια να άλλαξαν και να μη μπορεί ένας άνθρωπος να εξωτερικεύσει εύκολα το τι νιώθει, ούτε να αποδείξει εύκολα το τι αξίζει. Μπορεί να αναθάρρησαν και να τολμάνε να φοράνε κασκόλ ακόμη και 200 μέτρα από το Χαριλάου (μακρύτερα ακόμη δεν μπορούν), όμως κατά βάθος παραμένουν ίδιοι. Παραμένουν τα ίδια σιχαμερά ερπετά που έτρεχαν τότε να σωθούν. Παραμένουν τέτοιοι που σε κάνουν με την πρώτη ματιά να νιώθεις ανώτερός τους.

Μια εικονα χίλιες λέξεις.
Κατάληψη της θυρας 3 του γηπέδου Χαριλάου απο ΠΑΟΚτσήδες .
20 Δεκεμβρίου 1981


Lipton4 &mirmigkakis

9 σχόλια:

  1. πουτανας γιε κιτρινε λαγε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ntaksei to gamises dike mou, poly saltsa. alla ok sta arxidia mas.
    Vechia Guardia88

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To 81 δεν ηταν που σας βγαλαν οι Παναθηναικοι απο τη θυρα σας στη λεωφορο Αλεξανδρας με κλωτσιες?Για πες και για το βολο τι εγινε ρε συ.Φαπα αμετρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα κάρο ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι ο Δασυγένης είχε δώσει τότε εισιτήρια στους παοκτσήδες για τη Θύρα 3 επειδή είχε κόντρα με τους φιλάθλους και οι φίλαθλοι του ΑΡΗ είχαν εισιτήρια για τη Θύρα 1

    Όλα τα άλλα είναι παραμύθια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paok re mounia sas gami san oi paoktsides bastardia arianoi sto treksimo eistai protathlites lagoi alkste poli aspromauroi einai oli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παοκαρα γαμα τους την μανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Paokara sagapo kai that sto Leo skoulikia mia zoi that eiste apokatomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μετά ξυπνησες... Οι φάσεις του αγώνα υπάρχουν στο youtube. Όποιος επιθυμεί μπορεί να τις δει. Τα γκολ του Άρη πανηγυρίζονται και στην θύρα 3 και στην θύρα 1. Επίσης πανηγυρίστηκε και το πέναλντι του Π.Α.Ο.Κ. από ελάχιστα μεμονωμένα άτομα αλλά όπως είναι γνωστό εκείνες τις εποχές που δεν υπήρχε ο σημερινός φανατισμός έμπαιναν φίλαθλοι και των 2 ομάδων δίπλα δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή