19/4/12

Οταν ο ποδοσφαιριστής έχει μυαλό και δεν πίνει (μόνο) φραπέ…



 Κώστας Παναγιωτούδης είναι ένα παιδί με μεστωμένη σκέψη. Τα μυαλά του δεν πετάνε στον αέρα, ούτε το πρώτο μέλημά του είναι πως θα βγάλει χρήματα για να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα πουκάμισο φίρμας και πως θα πίνει καφέδες στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οχι, όχι…


Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετική νοοτροπία, πατάνε στο έδαφος και γνωρίζουν καλά ότι αν δεν καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, θα μείνουν απλά ταλέντα και δε θα κάνουν την προσωπική τους υπέρβαση. Τέτοια… πάστα ποδοσφαιριστή είναι και ο Κώστας Παναγιωτούδης. Ο 17χρονος (και κάτι μήνες) μέσος του ΠΑΟΚ, που στον αγώνα με την Δόξα Δράμας στάθηκε δίπλα στον Γκαρσία και όχι μόνο… αλώνιζε με επιτυχία το κέντρο (έκοβε τις μπαλιές πίσω και δημιουργούσε φάσεις μπροστά), αλλά βρήκε και δίχτυα.


Ο μικρός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αλλωστε το λένε κι όλοι όσοι έχουν μιλήσει μαζί του. Κι εμείς όταν τον συναντήσαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της ομάδας, καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι κάτι απλό. Είναι μια σύνθετη προσωπικότητα που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, στον χώρο του ποδοσφαίρου.


Πέρα από εξαιρετικό ποδοσφαιρικό μυαλό, είναι και πολύ καλός μαθητής της Γ΄ Λυκείου. Τα 19άρια δεν είναι κάτι άγνωστο γι΄ αυτόν. Στον έλεγχό του έχει πάρει πάρα πολλά και πλέον στόχος του είναι να περάσει στις Πανελλαδικές εξετάσεις στη σχολή αρχαιολογίας – ιστορίας. Μήπως έχουμε ακούσει άλλον ποδοσφαιριστή με τέτοια όνειρα; Οι περισσότεροι θα ρωτούσαν: «Τι είναι αυτό; Ποια σχολή είναι; Τι βλακείες σπουδάζουν οι άνθρωποι;».


Για να είμαστε, όμως, ακριβείς και ρεαλιστές μπορεί ο μικρός να κάνει στην πορεία κάποια… κοιλιά και να μην καταφέρει να ζήσει την καριέρα, που όλοι πιστεύουν στον ΠΑΟΚ. Ομως θα υπάρχει λόγος γι΄ αυτήν την εξέλιξη. Ο Παναγιωτούδης θα έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα και είτε από ατυχία είτε από επιλογή θα διαλέξει άλλον δρόμο στη ζωή του.

Ομως μην παραξενευτεί κάποιος αν ο μικρός γίνει ο νέος Γκαρσία του ΠΑΟΚ στα επόμενα χρόνια… Υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο…

Sday

1 σχόλιο:

  1. Ο Κώστας Ορφανός. Δεν υπέγραφε για επαγγελματικό συμβόλαιο,ο Παντελακης του δινε τον ουρανό με τ’ άστρα, αν δεν περνούσε πρώτα στο πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή