17/2/12

ΠΑΟΚ είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα ΣΟΥ


ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΣΑ ΜΑΤΣ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΠΑΟΚΑΡΑ – ΟΜΑΔΑΡΑ ΕΙΣΑΙ! 


Ένας ακόμη κρίκος στην ομορφότερη ευρωπαϊκή αλυσίδα του. Ο ΠΑΟΚ στο Ούντινε, πέτυχε τον μισό στόχο. Δεν ξέρω αν ήταν το εύκολο ή το δύσκολο μισό, αλλά ήταν το μισό. Αήττητος και εκεί. Τώρα στην Τούμπα πρέπει να κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν είναι καν φαβορί ακόμη, αλλά από εκεί που η πρόκριση ήταν 70-30 υπέρ των Ιταλών τώρα φτάσαμε στο 50-50. Και το λέω αυτό γιατί η χθεσινή ισοπαλία στο Ούντινε ήταν «λευκή». Τον φοβάμαι είναι αλήθεια τον αποκλεισμό με δύο ισοπαλίες, αλλά αυτά ας τα αφήσουμε για την άλλη Πέμπτη και την… άλλη Τούμπα. Γιατί και χθες στην… Τούμπα της Ιταλίας έπαιζε ο ΠΑΟΚ.




Σήμερα ας δούμε πώς αυτός ο ΠΑΟΚ δεν χάνει πουθενά και από κανέναν. Και μην πει κανείς ότι τον υποτίμησε η Ουντινέζε. Ομάδα που απέκλεισε την Τότεναμ δεν την υποτιμά κανείς. Όπως επίσης μην πει ότι δεν ασχολούνται τα φαβορί και οι ομάδες των μεγάλων χωρών με το Europa League, γιατί όλα τα φαβορί ασχολήθηκαν και τα περισσότερα (Γιουνάιτεντ, Σίτι, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης) νίκησαν και πέρασαν από χθες. Οπότε το νου σου ΠΑΟΚ, γιατί ο δρόμος για το Βουκουρέστι δυσκολεύει. Πως έμεινε λοιπόν ο ΠΑΟΚ για 12 συνεχόμενο ματς αήττητος στην Ευρώπη;

Με λογική, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και παιχνίδι τακτικής από τον προπονητή του. Αλλά και χάρη στη σπουδαία βραδιά του τερματοφύλακά του, όπως επίσης και στην απαραίτητη τύχη που χρειάζεσαι τέτοιες βραδιές με τέτοιους αντιπάλους. Το έχω γράψει και άλλες φορές ο Μπόλονι στον χρόνο που είναι στον ΠΑΟΚ και με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει έχει κάνει παπάδες.

Η δική του δουλειά, αλλά και η ευρωπαϊκή αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφεραν αυτό το εντυπωσιακό χθεσινό 0-0 και την φετινή εντυπωσιακή ευρωπαϊκή παρουσία. Μία παρουσία που στα μάτια μου αυτή την Πέμπτη το βράδυ δεν θα κριθεί αν θα φτάσει μέχρι τους 16, αλλά μέχρι τα προημιτελικά. Γιατί στα μάτια μου ο ΠΑΟΚ αν περάσει την Ουντινέζε θα περάσει και την Αλκμααρ ή την Αντερλεχτ.

Μετά τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα… Για όποιον κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ φυσικά…

Μιχάλης Τσόχος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου