2/3/12

Οι ''ατάκες'' του Λάζλο Μπόλονι



Ακόμη κι όταν ξεφεύγει, ο Λάσλο Μπόλονι εντάσσεται στις ισχυρές προσωπικότητες της φετινής Superleague και σας  θυμίζουμε μερικές από τις ατάκες του.





Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπερβολική η άποψη ότι υπήρξαν φορές που η συνέντευξη Τύπου του Ρουμάνου προπονητή του ΠΑΟΚ, παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το αγωνιστικό κομμάτι. «Μπορώ να κάνω απεργία (;). Εχω πολλούς λόγους», είπε μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Τούμπα.

Συνηθίζει επίσης να αναφέρεται στους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. «Για τον ΠΑΟΚ αύριο είναι Κυριακή όπου συνήθως ο κόσμος πηγαίνει στην εκκλησία, οι φίλοι του ΠΑΟΚ πηγαίνουν στο γήπεδο», έχει πει κατ' επανάληψη.


Βαδίζοντας στην... κόκκινη γραμμή

Η συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών αποφεύγουν να «θίξουν» θέματα που αφορούν τις σχέσεις οπαδών-παικτών ή οπαδών-προέδρων. Ακόμη κι όταν έρχονται σε δύσκολη θέση και απαιτείται τοποθέτηση, δίνουν διπλωματική απάντηση. Όχι όμως ο Μπόλονι. «Αν αγαπάς κάτι, το κάνεις με το μυαλό, όχι με την καρδιά. Οι οπαδοί που έδιωξαν τον Ζαγοράκη νομίζω ότι έκαναν ένα λάθος», δήλωσε στις 25/2/2012 στη ρουμανική ιστοσελίδα evz.ro. Είχε προηγηθεί η ξεκάθαρη τοποθέτησή του και για την κόντρα μεταξύ οπαδών και Δημήτρη Σαλπιγγίδη. «Εχω καταλάβει ότι το 95% των φιλάθλων μας στηρίζουν τον Σαλπιγγίδη κι αυτοί είναι οι νικητές, γιατί ο Σαλπιγγίδης δίνει απαντήσεις» (18/12/2011).

Οι Σαουδάραβες και ο Τσαουσέσκου

Αν ήταν ηθοποιός, ο Μπόλονι δεν θα μπορούσε να περιοριστεί σε co star ή guest star. Το απέδειξε (και) μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League. Ο αγώνας με τη Ρουμπίν Καζάν (15/12/2011) είχε καθαρά εορταστικό χαρακτήρα, έως ότου ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου. «Δέχθηκα πρόταση, δεν την αρνήθηκα. Πάντα αναλύω τη κάθε πρόταση. Πρέπει να μου δώσετε λίγο χρόνο. Εχω να μιλήσω με τη διοίκηση και μην θεωρείται παράξενο ότι πρέπει να ζυγίσω τα πράγματα», απάντησε όταν ρωτήθηκε περί πρότασης από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. 13 ημέρες αργότερα - στις 28/12/2011 - σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Θύρας 4, ουσιαστικά «μάζεψε» το θέμα και ανέφερε τις οικονομικές προεκτάσεις. «Εγώ, δόξα τω Θεώ, ως προπονητής έχω κερδίσει αρκετά, όμως σαν ποδοσφαιριστής ρουμάνικης ομάδας στην εποχή Τσαουσέσκου δεν έκανα τίποτα. Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαι στον ΠΑΟΚ», είπε.

Οι διαιτητές και τα ξεσπάσματα

Δεν συνηθίζει να μιλάει για τους διαιτητές. Το έκανε μόλις τρεις φορές. Αρχικά, μετά τον εντός έδρας αγώνα με τη Τότεναμ και την επανάληψη του πέναλτι. «Το 99% πέναλτι θα πρέπει να επαναλαμβάνονται από τη στιγμή που επαναλήφθηκε το δικό μας», είπε. Στις 4 Δεκεμβρίου 2011 μετά τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έδωσε μια χαρακτηριστική ατάκα, λέγοντας ότι «πρέπει να πω πως ο διαιτητής δεν επηρέασε το ματς παρόλο που είναι ένας διαιτητής χωρίς προσωπικότητα», ενώ προτίμησε να κρατήσει κλειστό το στόμα του και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (05/02). «Μετά το 0-2 ακόμη και αν συμφωνώ ότι αδικηθήκαμε από τον διαιτητή, δεν λέω κουβέντα».Υπήρξαν πάντως στιγμές που ο Μπόλονι δεν κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό του. Τελευταία, αυτή στο ντέρμπι με τον Αρη όπου βρίζει τον τέταρτο διαιτητή της συνάντησης, καταλήγοντας σε ένα «fuck off». Είχε προηγηθεί το επεισόδιο στην φυσούνα, μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και η ατάκα μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη (15/01). «Επαιξα σήμερα, θα παίξω τη Τετάρτη, θα παίξω και το Σάββατο, θα πάω τη Κυριακή στην εκκλησία. Αντε γαμ... τε».

Νοοτροπία, μεταγραφές και Βιεϊρίνια

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μπόλονι προσπάθησε να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα. «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που διέθεσε 11 εκατομμύρια μόνο για έναν παίκτη. Δεν είναι λύση να καθόμαστε να κλαίμε που εμείς δεν έχουμε τα 10 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουμε έναν τέτοιο παίκτη. Ούτε είναι λύση να χτυπάμε το χέρι στο στήθος και να λέμε ότι θέλουμε τη νίκη», είπε πριν τον αγώνα με τη Ρουμπίν Καζάν στη Τούμπα.
Οι δηλώσεις του για τη (μη) μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, επίσης είχαν προκαλέσει «θέμα» στον ΠΑΟΚ. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να φέρουμε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό το λόγο αύριο που θα πάω στην πατρίδα μου, θα δω τη γυναίκα μου και μετά θα πάω στην εκκλησία για να προσευχηθώ λίγο...» (28/08/2011).
Συμβιβάστηκε όμως με την παραχώρηση του Αντρέ Βιεϊρίνια κι όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό (04/01/2012), απάντησε ότι «είναι λογικό να συμβαίνει, ούτε η Μάντσεστερ δεν κατάφερε να κρατήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο». Αποδείχθηκε εξάλλου προφητικός για τα κιλά του Πορτογάλου. «Πιστεύω ότι έως ότου γευτεί τη γερμανική κουζίνα, είναι καλό να χάσει 2-3 κιλά, γιατί έτσι θα προσαρμοστεί ευκολότερα».

Η διαθήκη και το σοκ

Από τις πρώτες ημέρες του στον ΠΑΟΚ, ο Λάσλο Μπόλονι, έδειξε ότι δεν. μασάει τα λόγια του. Όταν εξάλλου, το καλοκαίρι, κλήθηκε να αναφέρει τα συμπεράσματά του για το επίπεδο των νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ, απάντησε ότι. «σοκαρίστηκα», εννοώντας ότι τους περίμενε πολύ ανώτερους. Παρεπιμπτόντως, ο Μπόλονι δύο φορές έχει δηλώσει σοκαρισμένος. Η δεύτερη ήταν στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εορτών, όπου πήγε στην Ρουμανία με σκοπό να παρακολουθήσει έναν παίκτη. «Σοκαρίστηκα, αναρωτιέμαι πώς λένε καλά λόγια γι' αυτόν άνθρωποι του ποδοσφαίρου», είπε.
Μετά το παραδοσιακό ντέρμπι με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης (23/10/2011), αποτύπωσε με έξυπνο τρόπο τις συνθήκες που συνάντησε. «Πάω να κάνω τώρα ένα μπάνιο σπίτι γιατί ποτέ δεν δέχθηκα τόσα υγρά. Τουλάχιστον έχω καλό σαπούνι.Πριν έρθω εδώ έγραψα ένα γράμμα στη κόρη μου αν δεν γυρίσω πίσω. Η διαθήκη μου είναι επίσης τελειωμένη», είπε. Επειτα από το αντίστοιχο των δύο ομάδων στην Τούμπα (19/2/2012) και λόγω των πολλών χαμένων ευκαιριών, είπε πως «θα πάω στην εκκλησία και θα προσευχηθώ για να έχουμε περισσότερη τύχη. Γιατί σε παιχνίδια σαν το σημερινό, μπορείς να κερδίσεις με 6-1, αλλά μπορείς να χάσεις και με 0-1».

Βασίλης Βλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου