3/3/12

Ανίατη αρρώστια



Απ’ αυτήν την... οπτική γωνία η επιβολή προστίμου - κάπου στις 52.000 ευρώ - στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι επιτυχία. Τόσο πληρώνουν οι πολλοί φίλοι του «Δικέφαλου» για τη συμπεριφορά ολίγων σε αγώνες πρωταθλήματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

 Κι ακόμη δεν έπεσε - βαρύς κι αυτός - ο πέλεκυς για τη διαγωγή τους σε αγώνες Κυπέλλου. Εάν μάλιστα, κάνουμε μία σούμα, τα σπασμένα των ολίγων, τα οποία πληρώνουν σε πρόστιμα οι πολλοί, είναι κάπου στις 160.000 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε. Μόνον για το Πρωτάθλημα. Για το Κύπελλο; Η απανταχούσα αναμένεται...


Βάλτε, όμως, σε όλα αυτά και κάπου 100.000 ευρώ για τα αντίστοιχα πρόστιμα σε αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ. Κι αυτά πληρωτέα από την πλειοψηφία για τις εκ του ασφαλούς μαγκιές (με την κακή έννοια…) της μειοψηφίας.  Αγγίξουμε έτσι μία σχετικά καλή μεταγραφή του ΠΑΟΚ!

Ως εκ τούτου διαφωνούμε με την προσέγγιση της επιβολής νέου προστίμου - κάπου στις 52.000 ευρώ - από τη σκοπιά τού «το μη χείρον βέλτιστον». Διαφωνούμε κάθετα κι οριζόντια.

Η κατάσταση αυτή είναι ανίατη αρρώστια. Είναι σαράκι το οποίο κατατρώει τα οικονομικά αλλά και τα αγωνιστικά του ΠΑΟΚ. Θα πείτε θα σωνόταν με 200.000 ευρώ; Εάν κι εφόσον δεν έπεφταν τα πρόστιμα σαν βροχή. Δε θα σωνόταν όπως δε σώνεται με 1.200.000 ή με 2.200.000 ευρώ. Υφίσταται, όμως, διαφορά ημέρας με νύκτα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία αναζητά στο ταμείον, το οποίο είναι μείον, 200.000 ευρώ, για να τα πετάξει στα σκουπίδια, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία δεν αγχώνεται με τέτοιες αναζητήσεις. Κι εάν τα βρει, θα κλείσει τρύπες στα οικονομικά και στόματα στα αγωνιστικά. Και στόματα βεβαίως, βεβαίως!


Έτσι λοιπόν, αν η νέα ηγεσία - η οποία ήρθε πάλι, από τα παλιά - της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αναζητήσει άλλο μονοπάτι διεξόδου, τότε όλα τριγύρω της θα αλλάξουν κι όλα τα ίδια θα μείνουν. Όταν, όμως, εννοούμε άλλο μονοπάτι σαφώς κι εννοούμε με άλλους τρόπους, με άλλα πρόσωπα και με άλλες τακτικές. Εξάλλου, ο Αϊνστάιν ήταν σαφέστατος λέγοντας: «Δεν είναι σώφρων όποιος προσδοκά διαφορετικό αποτέλεσμα ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες».

Έχοντας την εντύπωση, επί του παρόντος, ότι η νέα ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνει μαθήματα τα παθήματα της παλιάς, προσδοκούμε αποτελέσματα στη θεραπεία της ανίατης ασθένειας. Με διαφορετικές διαδικασίες φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου