29/2/12

Συμφωνία με Umbro!


Το συμβόλαιο με την Puma όπως είναι γνωστό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό αναζητεί την εταιρία που θα ντύνει την ομάδα για τη σεζόν 2012-13.

Σύμφωνα με πληροφορίες του transfernews, ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αγγλική Umbro η οποία από το 2008 και μετά ανήκει στην Nike
Η Ούμπρο έχει συνδεθεί με αρκετές ομάδες όμως κυρίως με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας την οποία ντύνει… ισόβια.
Λίγη ιστορία για την Ούμπρο:
Στο  Μουντιάλ του 1966 η Ούμπρο έντυνε τις 15 από τις 16 ομάδες, πλην Σοβιετικής Ένωσης. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Η εταιρεία των αδερφών Χάμφρεϊς, λίγα χρόνια αργότερα, πέρασε και στην αγορά των αθλητικών υποδημάτων κάνοντας την αρχή από τη Βραζιλία και διευρύνοντας την παγκόσμια επιρροή της.
Η Αγγλία όμως δεν ήταν παρούσα τότε. Η πρώτη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που έντυσε με το αθλητικό υλικό της ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 μετά την πρόσληψη του Ντον Ρέβι το 1974 φόρεσε φανέλες Amiral.
Τα χρόνια από το 1959 ως το 1974 η Umbro ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής. Ο Ρον Γκρίνγουντ όμως, που διαδέχτηκε τον Ρέβι, έγινε ο μόνος ομοσπονδιακός τεχνικός των «λιονταριών» που δεν φόρεσε ποτέ αθλητικό υλικό της Umbro με την εθνική ομάδα.
Το φθινόπωρο του 1982, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του Γκρινγουντ, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να κάνει νέα συμφωνία με την Umbro, σύμβαση που ανανεώνεται ως σήμερα παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της Nike ιδιαίτερα τη διετία 2002-2003 να σπάσει την παράδοση και να ντύσει αυτή την εθνική Αγγλίας.
Η Umbro, για να απαντήσει εκχώρησε ένα ποσοστό της τάξεως του 10% στην επίσης Βρετανική JJB Sports προκειμένου να… αλιεύσει ζεστό χρήμα και να αυξήσει την προσφορά της ούτως ώστε να διατηρήσει τη συμφωνία.
Το 2006 επανέφερε το κόκκινο χρώμα στις φανέλες των «λιονταριών» με μια συλλεκτική φανέλα που θύμισε εκείνη του 1966 με την οποία είχε κατακτηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, το μοναδικό στο ενεργητικό της Αγγλίας.
Αυτή η εμφάνιση πούλησε 150.000 ρέπλικες μέσα σε έναν μήνα και θεωρήθηκε η εμπορικότερη των τελευταίων χρόνων σε ό,τι αφορά την εθνική Αγγλίας.
Μάλιστα, η ιδέα αυτή ήταν ο αρωγός που βοήθησε την Umbro να επεκτείνει τη συμφωνία μέχρι το 2014. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, η Umbro θα ντύσει με το υλικό της και την ιστορική ενωμένη ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στο ποδόσφαιρο!
Η εταιρεία των αδελφών Χάμφρεϊς όμως δεν είναι πια η ίδια. Το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει πια στη Nike, η οποία έχει εξαγοράσει ποσοστό κοντά στο 70% και αποφασίζει αυτή για τις μονάδες παραγωγής. Μάλιστα, έχει προβεί σε κλείσιμο εργοστασίων στη βορειοδυτική Αγγλία.
Γκάρι Λίνεκερ


Πολ Ινς και Πολ Γκασκόιν
 









transfernews




ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΜΕ 12.333 ΜΕΛΗ ΗΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΟΚΤΣΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου