16/2/12

Ουντινέζε-ΠΑΟΚ: Στοιχηματική προσέγγιση


ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΠΑΟΚ

*** Λόγω των απουσιών της Ουντινέζε ο άσος έχει πάρει την ανηφόρα. Το 1,60 δεν υπάρχει πλέον, η νίκη της Ουντινέζε από 1,75 μέχρι και 1,85 ανώτατη τιμή. Το διπλό του ΠΑΟΚ πεσμένο μεν αλλά και πάλι σε υψηλά επίπεδα, ξεκινά από 4,75 και φτάνει και στο 6,00.

*** Στο 30.616 θέσεων «Φριούλι» του Ούντινε. Στους 5.000 υπολογίζονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έκαναν το ταξίδι στο Ούντινε.

*** Βελτιωμένος ο καιρός, χωρίς κίνδυνο για χιονόπτωση. Θερμοκρασία στους 2-3ο C.

*** Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουνδιάνο Μαγένκο (Ισπανία).




ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (Νο. 60): «Πληγωμένη» πάει στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο λόγω της ήττας από τη Μίλαν με 2-1 αλλά και λόγω των τραυματισμών των Ντι Νατάλε και Ισλα. Η Ουντινέζε έκανε παιχνίδι υπεροχής για 70-75 λεπτά, προηγήθηκε με τον Ντι Νατάλε (19’) και παίζοντας τέλεια το κόλπο των αντεπιθέσεων είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Κόντρα στη ροή όμως έγινε η ανατροπή, με δύο γκολ στο 77’ και το 85’ και δικαιολογημένα ο Γκουιντολίν δήλωσε: «Ακόμα και κόντρα στη Μίλαν είναι απαράδεκτο να μην κερδίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι, όταν έχεις κυριαρχήσει».

Οι Ιταλοί βρίσκονται σε ένα «μεταίχμιο» καθώς έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος στο πρωτάθλημα αλλά παράλληλα έχουν μπροστά τους και την Ευρώπη. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν πάντως είπε μια σωστή κουβέντα και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα δει σοβαρά το θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ: «Αυτό που κυνηγάμε να κερδίσουμε μέσω του πρωταθλήματος το έχουμε ήδη μπροστά μας, την Ευρώπη. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στην Ευρώπη και θέλουμε να τα πάμε καλά κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για τον ΠΑΟΚ είχε καλά λόγια: «Ξέρουμε τη δυναμική του ΠΑΟΚ και την καλή οργάνωση που έχει. Ομάδα που έκλεισε αήττητη τον όμιλό της, έκανε 12 πόντους αφήνοντας πίσω τη Ρουμπίν και αποκλείοντας την Τότεναμ. Είναι δυνατή ομάδα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με προσοχή»

Αγωνιστικά, σοκ με τους τραυματισμούς του μπόμπερ Ντι Νατάλε και του πολύτιμου χαφ Ισλα, ο δεύτερος μάλιστα αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Οι χαφ Ασαμόα, Μπάντου ξεμπέρδεψαν με το Κόπα Αφρικα αλλά ο Μπάντου επέστρεψε τραυματίας, χειρουργήθηκε και θα χάσει κι αυτός δύο μήνες! Νέα πρόσωπα στη λίστα της UEFA ο χαφ Πατσιέντσα, ο μπακ/στόπερ Φερονέτι και ο μπακ/χαφ Πασκουάλε, περιορισμένες οι λύσεις πλέον για τον Γκουιντολίν, που πήρε στην 19μελή αποστολή και δύο πιτσιρικάδες, τον χαφ Μπατόκιο και τον επιθετικό Πίσκοπο.

Στα της ενδεκάδας ο Γκουιντολίν τόνισε πως πρόκειται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας στη διάθεσή του και τον βασικό χαφ Πίντσι, που έχασε τα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα. Ο Φλόρο Φλόρες θα πάρει τη θέση του Ντι Νατάλε στην επίθεση, ενώ στη μεσαία γραμμή δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο νεαρός Μπατόκιο, που έχει πάρει δύο συμμετοχές στα παιχνίδια του ομίλου της Ουντινέζε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Μπατόκιο (Φαμπρίνι), Πατσιέντσα, Πίντσι, Πασκουάλε – Αμπντί – Φλόρο Φλόρες.

ΠΑΟΚ (Νο. 83): Ηταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σημείωσε τα δύο γκολ με τον Γιάννου, χειρότερος όμως στην επανάληψη όταν πιέστηκε πολύ από τον ΟΦΗ. Πήρε πάντως τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0, που σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ τον έφερε και πάλι τρίτο στη βαθμολογία. «Σημαντική νίκη, που ήρθε αμέσως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, που μας πλήγωσε πάρα πολύ» τόνισε ο νεαρός επιθετικός και μεγάλος πρωταγωνιστής της σαββατιάτικης αναμέτρησης.

«Πλέον η σκέψη μας στρέφεται στο παιχνίδι με την Ουντινέζε, που προηγείται του ντέρμπι με τον Αρη και θα μας απασχολήσει από την Παρασκευή» ξεκαθάρισε ο Λάζλο Μπόλονι. O ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του συνεχίζοντας το εκπληκτικό αήττητο σερί των έντεκα αγώνων (6-5-0) που τρέχει από πέρυσι και μετά την ήττα στην Τούμπα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα αντιμετωπίσει την ιταλική ομάδα εν μέσω πολύ δύσκολου προγράμματος (έχει τα ντέρμπι με Αρη και Παναθηναϊκό).

Ο Ρουμάνος προβληματίζεται με την απουσία του Ιβιτς, ενώ θα λείψουν και οι  τραυματίες Γλύκος, Κατσικάς, Ετο. Το ευχάριστο είναι πως επέστρεψε συντομότερα του προβλεπομένου ο Αθανασιάδης, ενώ σε σύγκριση με το πρωτάθλημα επιστρέφει ο Λάζαρ.

Ο Μπόλονι ρωτήθηκε κυρίως για τον Βιεϊρίνια αλλά και για τον προπονητή της Ουντινέζε, Φραντσίσκο Γκουιντολίν, τον οποίον είχε αντικαταστήσει στον πάγκο της Μονακό το 2006: «Για τον Βιεϊρίνια θα πρέπει πρώτα να μου βρείτε μια ομάδα που κρατάει τους καλύτερους παίκτες της. Δεν είναι εύκολο, εμείς πάντως μάθαμε να παίζουμε και χωρίς αυτόν. Με τον Γκουιντολίν έχουμε κάποια κοινά, είμαστε σε ομάδες με ασπρόμαυτα κι έχουμε κάνει το λάθος να δουλέψουμε στη Μονακό. Στις ομάδες δεν έχει τόση σημασία ποιοι είναι οι παίκτες όσο ποιος είναι στη διοίκηση, ποιος είναι ο πρόεδρος» είπε με νόημα για το πέρασμά του από το πριγκιπάτο.

Παρά τα προβλήματα υπάρχει αισιοδοξία για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος με τους παίκτες να έχουν προετοιμαστεί αγωνιστικά αλλά κυρίως ψυχολογικά για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στο σημερινό παιχνίδι. Μετρημένα κουκιά για την ενδεκάδα με μοναδική έκπληξη την παρουσία του Σταφυλίδη αντί του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κρέσιτς - Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης - Λάζαρ, Φωτάκης, Γκαρσία - Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Under): Στο 1,60 ο άσος της Ουντινέζε και απορρίπτεται άμεσα. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη και είναι αήττητος, ενώ οι απουσίες των Ντι Νατάλε και Ισλα αποδυναμώνουν την ιταλική ομάδα. Ο Δικέφαλος με την καλή του αμυντική λειτουργία μπορεί να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Δεν αλλάζει κάτι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φέρει το παιχνίδι σε μια λογική 0-0 ή 0-1 ή 1-1.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

*** Η Ουντινέζε ξόδεψε πολλές δυνάμεις στο ματς με την Μίλαν και δείχνει κουρασμένη στο 2012. Ο σοβαρός στην Ευρώπη ΠΑΟΚ μπορεί να κρατήσει το ημίχρονο στην ισοπαλία, σε απόδοση και 2,20.

*** Από το παραπάνω προκύπτει και το ημίχρονο-τελικό Χ-Χ (σε απόδοση 6,00) ή Χ-1 (4,50). Ο ΠΑΟΚ θα περιοριστεί στις αντεπιθέσεις ενώ έχει και σημαντικά ερωτηματικά στην επίθεσή του (Αθανασιάδης).

*** Ο Ντι Νατάλε εκτελεί τα πέναλτι της Ουντινέζε, θα λείψει όμως και η δεύτερη επιλογή των «φριουλάνι» είναι ο κεντρικός αμυντικός της Ντομίτσι. Σε απόδοση 14,00 για να σκοράρει σε όποια στιγμή και είναι σαφώς μια ρισκαδόρικη επιλογή.




ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΜΕ 11.592 ΜΕΛΗ ΗΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΟΚΤΣΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου