20/2/12

Ρε σκουλήκια,τα κουκούτσια πάνε στην μεγάλη ομάδα


Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα χθες στην Τούμπα και το τελευταίο σφύριγμα από τον Σιδηρόπουλο και οι 20.000 οπαδοί που βρέθηκαν στην Τούμπα, χειροκρότησαν την ομάδα του Δικεφάλου κατά την αποχώρηση της από το γήπεδο.

Όχι ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς και οδηγό αυτή η αντίδραση του κόσμου όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ματς απέναντι στον Άρη που όπως και να το κάνουμε δεν είναι και ο αντίπαλος του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα…


Απλά για δυο εβδομάδες την χρονιά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι «αναγκασμένοι» να ασχοληθούν μαζί του, να απολαύσουν την καζούρα και γενικώς να περιμένουν τη διεξαγωγή του αγώνα που δεν κρίνει ποτέ τίτλο αν εξαιρέσουμε εκείνο το ματς πριν από δυο χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον μέγιστο Σπάθα. Τότε φυσικά μόνο ο ΠΑΟΚ έπαιζε τα ρέστα του για το πρωτάθλημα, ο Άρης απλά ήθελε να κερδίσει για να αποκτήσει οντότητα και δημοσιότητα για μια εβδομάδα…

Το ότι ο κόσμος λοιπόν χειροκρότησε την ομάδα, σημαίνει ότι πείστηκε για την προσπάθεια που κατέβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου πράγματι αν εξαιρέσουμε το διάστημα από το 50-75’ περίπου, κυριάρχησε, έχασε πολλές ευκαιρίες και ατύχησε σε δυο περιπτώσεις αν και για να  τα λέμε όλα, το δοκάρι είναι μέρος του αγώνα και δεν είναι κάτι το… εξωγήινο!

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από ένα σερί δύσκολων αγώνων, από δυο ταξίδια σε Κρήτη, Ιταλία και δυο αγώνες σημαντικούς με κορυφαίο φυσικά αυτό στο Ούντινε. Χθες προσπάθησε να «καθαρίσει» το ματς στο πρώτο μέρος, όσο είχε δυνάμεις δηλαδή και όσοι από εσάς είδατε τον αγώνα πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε πώς μπορούσε να είχε προηγηθεί ακόμη και με δυο γκολ διαφορά και στο δεύτερο μέρος να έκανε διαχείριση του αγώνα και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Δεν του βγήκαν οι φάσεις, ο Άρης έχει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και πιστεύω ότι αν είναι δίκαιος ο Σάντος πρέπει να τον καλέσει στην Εθνική Ομάδα και δεν έχω πρόβλημα να το γράψω. Στο δεύτερο μέρος φάνηκε η κούραση των παικτών αλλά αν εξαιρέσουμε κάποια συνεχόμενα κόρνερ του Άρη και ένα σουτ του Νέτο,

Θα σταθώ και στη φάση που φωνάζει ο Άρης για την αποβολή του Κρέσιτς. Κάποιος φίλος μου  μετά το τέλος του αγώνα, φεύγοντας από την Τούμπα μου είπε πώς αν η φάση γινόταν στην άλλη περιοχή με πρωταγωνιστή τον Βελίδη και τον Αθανασιάδη, ο Σιδηρόπουλος θα την έβγαζε την κόκκινη. Πιθανώς να έχει δίκιο. Απλά, να συμπεράνω πώς ο Σιδηρόπουλος πιθανώς να μοίρασε τα κουκούτσια στην μεγαλύτερη ομάδα στην συγκεκριμένη περίπτωση και αυτό συνηθίζεται όταν παίζει μια μεγάλη με μια μικρή ομάδα. Αν και ο Μπίκας, στην έκθεση του δικαιώνει τον Σιδηρόπουλο για την απόφαση του αυτή και θεωρεί πώς ο Μίσελ έκανε πέναλτυ πάνω στον Σαλπιγγίδη που κακώς δε δόθηκε. Αλλά σταματώ εδώ…

Τι κρατώ από τον χθεσινό ΠΑΟΚ; Τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε αν και προερχόταν από ένα δύσκολο ματς και ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Κρατώ επίσης την καλή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του αλλά και τη συγκέντρωση που έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Μακάρι η γκίνια να εξαντλήθηκε χθες στην Τούμπα αν και σε κάποιες φάσεις πρέπει να σταθούμε και στην απόδοση του Βελίδη, γιατί και ο τερματοφύλακας παίζει μπάλα. Τώρα το τι βλέπω για την Πέμπτη; Ένα πολύ δύσκολο ματς, πολύ πιο δύσκολο από αυτό στο Φρίουλι. Όπως βλέπω επίσης τον ΠΑΟΚ να παίζει έξυπνα και με αντεπιθέσεις και σε αυτό το ματς. Γιατί το «αέρα και τους φάγαμε» θα του στοιχίσει πολλά γκολ αν το επιλέξει. Αφενός διότι η Ουντινέζε είναι ΟΜΑΔΑ και αφετέρου διότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τους ίδιους κουρασμένους παίκτες.  Δεν μπορεί όμως κανείς να τους στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.

Κλείνω διορθώνοντας ένα λάθος μου από την περασμένη στήλη. Να είναι καλά ο φίλος που μου το επισήμανε. Ναι ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Europa League. Υπάρχουν και άλλες τρεις νομίζω. Αλλά είναι μέσα σε αυτές. Και επειδή διέκρινα την αγωνία του κάποια στιγμή να σταματήσει το αήττητο, την Πέμπτη το βράδυ μπορεί να κάνει τα βουντού του στον καναπέ που θα καθίσει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ και να προσευχηθεί να σταματήσει. Ας καθίσει όμως από την άλλη πλευρά, γιατί εκείνη βούλιαξε τόσο καιρό βλέποντας τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και χοροπηδώντας σε κάθε χαμένη ευκαιρία των αντιπάλων. Καλησπέρα σας!

Γιώργος Ζαίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου