14/2/12

Διάφορες σκέψεις πριν το ματς με την Ουντινέζε


Από τις δηλώσεις του Mπρόυνο Τσιρίλο ξεχωρίζω αυτό που λέει πως πάντα ο ίδιος ήταν αντίπαλος της Ουντινέζε, στην οποία δεν έπαιξε ποτέ. Ωραία λοιπόν, Μπρούνο, ευκαιρία τώρα που θα βρεθείς και πάλι αντίπαλός της, φρόντισε να κάνει το καλύτερο.Ούτε που πρέπει να σταθείς εσύ και οι άλλοι στο αν αγωνίζονται ή όχι ο Ντι Νατάλε κι ο Ίσλα. Εσείς τη δουλειά σας όποιον κι αν έχετε απέναντί σας, χωρίς να στέκεστε σε ονόματα.Προσέξτε μόνο μη χαλαρώσετε όπως στο β΄ ημίχρονο με τον ΟΦΗ, όπου μη νομίζετε πως ήσαστε καλά αμυντικά και αποφύγατε το γκολ και τις περιπέτειες.Τυχεροί ήσαστε με τα δοκάρια και με τον Κρέσιτς που βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα. Για να μην καρδιοχτυπάμε όλοι μαζί, κανονίστε να είστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος.
                                               
Στην Ευρώπη τον ΠΑΟΚ δεν τον φοβάμαι. Δεν φταίω εγώ, η ομάδα μ’ έμαθε να σκέφτομαι έτσι. Ελπίζω πως θα μου δώσει άλλη μια φορά το δικαίωμα να θεωρώ τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ κάτι ξεχωριστό.Εδώ που τα λέμε αυτή η αξιοπιστία στα ευρωπαϊκά σαλόνια αποτελεί κατάκτηση που ήρθε μέσα από κόπο και ανάλογες εμφανίσεις κι αποτέλεσμα.Και όπως να το κάνουμε, αυτό το γεγονός από μόνο του δίνει έναν άλλο αέρα, ευρωπαϊκό, στην ομάδα.Στην Ιταλία βέβαια μπορεί να είναι πιο σφιχτά τα πράγματα αλλά κάτι μου λέει ότι η συμπεριφορά και το όλο αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ θα αποδειχθούν αρκετά για να φύγει όρθιος από το Φρίουλι.



Η γρίπη ή ένα κοινό κρυολόγημα πήγε να ρίξει και τον Μπόλονι, αλλά δεν ήταν αρκετά να κάμψουν τον Ρουμάνο τεχνικό.Ο τραυματισμός του Αθανασιάδη σ’ εκείνο το μαύρο βράδυ με τον Ολυμπιακό, τον πέταξε λίγο έξω αλλά λίγο. Από χθες επανήλθε δριμύτερος κι αποφασισμένος να ταξιδέψει Ιταλία.Η δοκιμασία αντοχής για δύο στην Κρήτη αποδείχθηκε θετική για Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, οπότε τα χέρια του προπονητή λύνονται.Ο ξεκούραστος Γεωργιάδης (με μηδέν χρόνο επιβάρυνσης στο Ηράκλειο) μάλλον περιμένει τον Μπόλονι να του δώσει εντολή άλωσης του Φρίουλι. Πότε θα ριχθεί στη μάχη δεν το ξέρει κανείς, ωστόσο η προσμονή από το νεαρό Σερραίο με τα ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά (ταχύτητα-ικανότητα να κάνει τεράστιες ζημιές σε ανοιχτές άμυνες όταν ξεχύνεται στην κόντρα επίθεση) είναι έντονη.
Χωρίς τον Κοντρέρας χάνουν πολλά λέει ο προπονητής της Κόλο-Κόλο. Κι εμάς τι μας νοιάζει; Το μόνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σαν πρώην παίκτης δικός μας, μπορεί να έφυγε τόσο μακριά αλλά η κατάρα των τραυματισμών τον ακολουθεί.Επαναλαμβάνω ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία θα έχει δύο πολύ γερά χαρτιά. Την… κόμπρα (τσιμπάει και σκοτώνει ο Αθανασιάδης) και το… κουνούπι (το ίδιο δολοφονικό τσίμπημα του Γεωργιάδη).
                            




Θυμάστε που εδώ και καιρό κάποιοι (ειδικά ένας πλειοδοτούσε σ’ ενθουσιασμό και υποσχέσεις) μιλούσαν για φιλόδοξο πρόγραμμα προσέλκυσης νέων κεφαλαίων από Ελλάδα και εξωτερικό για τον ΠΑΟΚ; Τότε λέγαμε πως καλές οι επαφές αλλά δύσκολα θ’ ανοίξουν νέες πόρτες.Ακόμη χαρακτηρίζαμε ηγεμονικό το συμβόλαιο με την PUMA που λήγει και πως ανάλογες συμφωνίες θα αργήσουν να δουν όλες οι ομάδες κι ο ΠΑΟΚ φυσικά.Ε λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν βλέπω φως από πουθενά. Είπαμε ελλείψει χρημάτων, στάση εμπορίου.
                                                   


Lipton4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου