2/2/12

Δεν βρέχει,σας φτύνουν


Τα έχουμε πει πολλές φορές για το λειτούργημα των δημοσιογράφων και το πόσο επηρεάζουν και παραποιούν την αλήθεια. Πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας ουδείς μπορεί να παραποιεί γεγονότα και να αναπαράγει ψεύδη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά η γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.




Όπως πριν μερικές μέρες που είδαμε τους Έλληνες δημοσιογράφους να ψηφίζουν για το βραβείο «fair play» ο γνωστός ποδοσφαιριστής – υποκριτικό ταλέντο της γνωστής ομάδας που αποτυπώνει το πρόσωπο του κατεστημένου.


Στην αρχή απορήσαμε, κατόπιν γελάσαμε αλλά στο τέλος μαύρες σκέψεις κατέκλυσαν το θολωμένο μας μυαλό. Μα είναι δυνατόν να επιβραβεύεται με το βραβείο αυτό ο συγκεκριμένος άνθρωπος? Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έχει πιάσει ο τηλεοπτικός φακός, αν και επιμελώς προσπάθησαν πολλές φορές να αποκρύψουν οι χειριστές του, και να μην απορήσει με τη συγκεκριμένη κίνηση.

Προφανώς και σκοπός των δημοσιογράφων που ευθύνονται για αυτή την κατάντια, γιατί περί κατάντιας πρόκειται, δεν είναι να μας κάνουν να γελάσουμε με τα κρύα αστεία τους αλλά να οδηγήσουν την κοινή γνώμη σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Εκεί που θέλουν αυτοί, αγιοποιώντας ένα τύπο που φέρεται σε όλους τους αντιπάλους του σαν σκουπίδια και να επιβραβεύσουν την αλαζονεία και την υπεροψία που τον διακατέχει με κάθε τρόπο.



Δυστυχώς η ευτυχώς κάποιος μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο καιρό η λίγους για πολύ καιρό. Στην περίπτωση μας και οι πέτρες γελάνε με τις προσπάθειες που κάνει μερίδα του τύπου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Λοιπόν κύριοι το αστείο κράτησε πολύ, δε βρέχει, σας φτύνουν.




Lipton4



1 σχόλιο: